Basiscursus Fotografie

De basis voor iedereen

Iso-waarde, sluitertijd, diafragma… Bekende fotografie termen, maar wat betekent het eigenlijk?

Met deze korte basiscursus van 3 workshops leer je de basisprincipes kennen van de fotografie. Dat alles in een persoonlijke en huiselijke sfeer bij ons in de woonkamer.

Het maakt niet uit hoeveel ervaring je hebt of met welke camera je fotografeert. Een digitale compact camera of een spiegelreflexcamera, deze workshop is voor iedereen.

 

Workshop 1 — Hoe werkt mijn camera?

De automatische stand kent iedereen. Maar wat betekenen de andere instellingen op je camera? En wat kun je ermee?

Tijdens deze 1e workshop leer je welke verschillende instellingen en mogelijkheden jouw camera heeft. Je leert hoe je ze bewust kan gebruiken en hoe je er leuke effecten mee kan creëren in je foto’s.

Aan het eind van de workshop weet je wat de sluitertijd doet en welk diafragma je wilt gebruiken.

Workshop 2 — Een mooie compositie

Je ziet een prachtig landschap. Dat wordt een geweldige foto! En toch is het uiteindelijke resultaat niet wat je ervan had gehoopt. Dat kan beter!

In deze 2e workshop onderzoeken we de mogelijkheden van verschillende composities en kaders voor je foto. Waarom is het een mooier dan het andere? En waar moet je op letten?

Na deze workshop weet je de ‘regel van derden’ toe te passen. Je ziet de mooie plaatjes niet alleen meer in je hoofd maar ook op de foto!

Workshop 3 — Nabewerking op de computer

De foto’s zijn gemaakt. Nu de ‘Finishing Touch’ op de computer.

Er zijn heel veel mogelijkheden. Deze 3e workshop helpt je op weg om met gratis programma’s je foto’s een goede nabewerking te geven.

 

Heb je interesse? Vraag dan naar de eerstvolgende cursusdatum, en geef je op via het contactformulier.