‘Wij willen een leuke groepsfoto!’ Maar, hoe doe je dat?

Een gezellige groepsfoto begint met ontspanning. Wij hebben voor heel wat hetere vuren gestaan dan rond rennende kinderen en ongehoorzame huisdieren. Dus die leuke groepsfoto van jullie gaat er echt komen. Wij werken graag met jullie samen en nemen voldoende tijd om goede foto’s te maken. Maak je niet al te druk om de tijd. Als we meer tijd nodig hebben dan blijven we gewoon wat langer zonder dat je daar extra voor hoeft te betalen.

Er zijn een paar dingen die je van te voren al met de groep kunt overleggen of afspreken.
Hier alvast een paar tips.
Kleur
Het kan heel leuk zijn om een kleurcode af te spreken.
Bijvoorbeeld: iedereen trekt een spijkerbroek aan, gecombineerd met iets wits of paars, of welke kleur je maar leuk vindt.
Of allemaal in 1 kleur of juist een heel bont gezelschap van allerlei verschillende kleuren.

Locatie
Buiten is altijd wel een plek te vinden waar je mooi uitzicht hebt.
Als je met een grotere groep bent kies dan een locatie waar genoeg ruimte is. Let ook op de achtergrond. Heb je een mooie muur als achtergrond of is het een open horizon? Een grote speeltuin of een park bieden vaak vele mogelijkheden voor een leuke groepsfoto.

Stel dat het regent dan is het handig om een plek te zoeken waar je onder een overkapping foto’s kan maken. Een mooi licht gebouw met grote ramen kan ook. Soms moet je de locatie van te voren laten weten dat je komt. Reserveer in dat geval alvast de toegang voor het moment van de fotoshoot.

Attributen of props
Letters, ballonnen, bellenblaas, stoepkrijt, muziekinstrument, bloemen, paraplu’s, hoeden, snorren, brillen, koffers, kratten, stoelen, bank, picknickmand… Je kan de shoot zo gek maken als je zelf wilt.
Ik heb een hele bak vol met kleine en grote letters. Stoepkrijt, bellenblaas en snorretjes op een stokje heb ik ook. Wil je daarvan gebruik maken? Laat het me even weten. Dan neem ik alles voor jullie mee.

Inspiratie
Om alvast ideeën te creëren over wat voor soort foto’s je wilt laten maken, kun je op mijn site een heleboel inspiratie opdoen. Bekijk eerdere fotoshoots, of surf eens verder op het internet. Heb je een paar leuke voorbeelden gevonden? Stuur ze mij dan even toe. Dit geeft mij een goed beeld van jullie wensen.

Het overzicht is een goede indicatie van je investering. Samen met jou maak ik een offerte op maat.


Algemene informatie

  • Bij een fotoshoot worden altijd meerdere foto’s gemaakt. Deze foto’s worden in een lage resolutie beschikbaar gesteld. Zo kan je zelf kiezen welke foto’s je uiteindelijk in hoge resolutie wilt ontvangen.
  • Het is altijd mogelijk om tegen betaling meerdere foto’s in hoge resolutie te ontvangen dan het afgesproken aantal.
  • De gekozen foto’s worden in hoge resolutie geleverd op een mooie DVD.
  • Met de hoge resolutiebestanden kan je zelf bepalen hoe en waar je de foto’s wilt laten afdrukken. De fotograaf levert geen afdrukken, tenzij anders is afgesproken.
  • Binnen maximaal 14 dagen na de fotoshoot worden de lage resolutiebestanden beschikbaar gesteld.
  • De fotograaf maakt vrij gebruik van de gemaakte foto’s voor een (online) portfolio, expositie of publicatie. Wil je hier inspraak in hebben dan kan je dat in een reactie per email aangeven.
  • Voor al het beeldmateriaal dat wordt gemaakt tijdens de fotoshoot gelden de algemene voorwaarden Fotografen Federatie zoals vermeld in het document van de Fotografen Federatie.